Kuninkaan testamentti: Kadonneen valtakunnan aikakirjat 3

Etukansi
Books on Demand, 26.2.2018 - 187 sivua
"Hämeen päällikkö puhui aivan kuin maailmanloppu olisi tulossa. - Nämä vieraat ihmiset tulevat ja riistävät harvat rikkautemme omiin taskuihinsa, imevät erämaamme tyhjiin. Häme on köyhä ja meitä on vähän. Se on tuhomme. - Päällikköni lopettakaa, Jaakko huudahti." * Talvella 860 Hämeen mahtavin päällikkö Kainu Hopeamiekka julistautuu Hämeen kuninkaaksi. Hänen sairastuttuaan vakavasti myös kruununperillisen henki joutuu vaaraan, sillä valtaa havittelee joukko kuninkaan häikäilemättömiä sukulaisia. Hopeamiekan entinen henkivartija Jaakko saa kutsun Hakoisiin selvittämään tilannetta. Myös hänen sisarensa, petoksen vuoksi Hämeestä paennut Emerentia aikoo palata Hakoisiin. Sisarusparia vastassa ovat kuitenkin heitä mahtavammat vastustajat, jotka eivät epäröi raivata kaksikkoa lopullisesti tieltään. Emerentian ja Jaakon uskollisuus kuningastaan kohtaan joutuu vielä kerran koetukselle. Vain Hopeamiekan toipuminen voisi säilyttää Hämeen yhtenäisyyden. Pystyykö Hämeen voimallisin samaani parantamaan kuninkaan ja saako vääryyttä kärsinyt Emerentia vihdoin oikeutta? E.E. Leivon viikinkiajan Hämeeseen sijoittuva historiallinen jatkokertomus Kadonneen valtakunnan aikakirjat tarjoaa lukijalleen vihaa, rakkautta, salajuonia ja armottomia taisteluja. Kuninkaan testamentti on sarjan kolmas osa, jota ennen ovat ilmestyneet romaanit Soturiprinsessa ja Idän turkiskauppias.

Muita painoksia - Näytä kaikki

Tietoja kirjailijasta (2018)

Topias Leivon, kansankirjailijan ja perinteenkerääjän rakentamassa hirsituvassa lastuja Hämeen rikkaasta historiasta veistelee hänen lapsenlapsensa E. E. Leivo. Kuninkaan testamentti on E. E. Leivon kolmas romaani. Leivo on myös kirjallisuutta edistävän Puustellin tarinat -kirjallisuusseuran perustaja.

Puustellin tarinat -kirjallisuusseuran perustivat kesällä 2017 A. Filppu, E. E. Leivo ja Aksel Sulka. Seuran tarkoituksena on edistää jäsentensä kirjallista toimintaa julkaisemalla heidän teoksiaan ja järjestämällä kirjallisia tilaisuuksia. Seuran nimi juontaa juurensa Auttoisten kylässä sijaitsevasta Puustelli-nimisestä maatilasta ja seuran toiminnan inspiraatiolähteenä on Puustellissa asunut kansankirjailija ja perinteenkerääjä Topias Leivo.

Kirjaluettelon tiedot