Tietoja Google-teoshausta
Esittely
Ajatuksia ja mielipiteitä
Yleisiä ohjeita

Yhteistyökumppaniohjelma
Kustantajille ja kirjailijoille
Liity nyt
Yhteistyökumppaniohjeita

Kirjastoyhteistyö
Esittely
Kirjastoyhteistyökumppanit
Kirjastonhoitajan ohje

Kirjailija Richard Lowry löysi lisää lukijoita ja myi kirjoja Google-teoshaun ansiosta.

Sotahistorioitsija ja entinen merimies Richard Lowry oli erittäin kiinnostunut vuonna 1991 tapahtuneesta Desert Storm -operaatiosta. Ajan myötä Lowry kokosi paljon materiaalia tästä sotaoperaatiosta. Hän sai runsaasti tietoa haltuunsa kirjoitettuaan kaikille keskeisille operaatioon osallistuneille kenraaleille. Hän päätti kirjoittaa runsaasta aineistosta joko tapahtumasarjaa käsittelevän teoksen. Teoksen kirjoittamiseen kului 12 vuotta.

"En tiennyt mitään kustannustoiminnasta", muistelee Lowry nyt. "Luulin, että lähetän vaan teoksen jonnekin ja se sitten ilmestyy kirjakauppoihin." Erilaisten harha-askeleiden jälkeen ja hän halusi viimein saada kirjan markkinoille ja julkaisi 300-sivuisen käsikirjoituksen iUniverse-palvelun kautta. The Gulf War Chronicles julkaistiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2003.

Monien muiden tapaan Lowry kirjoittaa silloin tällöin kokeeksi nimensä Googlen hakukenttään. Sitä kautta hän huomasi, että hänen teoksensa on saatavissa Google-teoshakuohjelman kautta. iUniverse oli liittynyt Google-teoshakuun markkinoidakseen teoksiaan Googlen kautta. Google-teoshaussa voi hakea teosten sisällöstä web-sivustojen ja kaiken muun Googlen indeksoiman materiaalin ohella ja tarjolla on myös katkelmia teoksista ja linkit myyjien sivustoille.

Ohjelmia kustantajille ja kirjastoille
Se mitä Googlen käyttäjät näkevät teoksista riippuu siitä miten teos tuodaan Teoshakuun. Kustantajaohjelmasta löytyvistä teoksista voi nähdä rajoitetun sivumäärän. Tekijänoikeussuojatuista teoksista, jotka on skannattu Kirjastoyhteistyöohjelmaan, voi puolestaan nähdä vain tietosivun, jossa annetaan teoksen tiedot, kuinka monta kertaa hakusana esiintyy teoksissa ja suurimmasta osasta teoksia voi nähdä myös sen osan tekstistä, jossa hakusana esiintyy.

Sekä isot että pienet kustantamot käyttävät Google-teoshakua ilmaisena maailmanlaajuisena markkinointi- ja myyntikanavana, joka yhdistää tietoja etsivät ihmiset heidän kannaltaan tärkeisiin sanoihin ja ilmaisuihin teoksissa. He käyttävät teoshakua houkutellakseen uusia lukijoita ja lisätäkseen teostensa myyntiä, saadakseen lisätuloja Googlen kohdistettujen mainosten kautta sekä saadakseen suoraa palautetta Osta-linkkien kautta, jotka ohjaavat asiakkaat suoraan kustantajien verkkosivustoille.

Kun The Gulf War Chronicles ilmestyi Google-teoshakuun, Lowry huomasi teoksensa myyntilukujen nousevan selvästi Barnes & Noble -indeksissä - myynti kasvoi 85 prosenttia ja myös pysyi huippulukemissa.

iUniversen kaltaisten omakustannejulkaisijoiden suurin haaste on sen varmistaminen, että heidän kirjailijansa ovat kilpailukykyisiä joka kuukausi julkaistavien teosten tiheässä viidakossa. iUniverse tarjoaa erilaisia markkinointipalveluita kirjailijoilleen, kuten esimerkiksi PR- ja mainosaapua. Google-teoshaku hyödyttää kirjailijoita lisäämällä heidän teostensa näkyvyyttä Googlessa, ja iUniverse tekee yhteistyötä teoshaun kanssa ja auttaa siten kirjailijoita markkinoimaan ja myymään teoksiaan.

Näkyvyyttä ja lisämyyntiä
Vaikka Lowrya vähän huolestutti se, että hänen teoksensa koko sisältö oli haettavissa internetissä ja osa siitä myös luettavissa, häntä viehätti teoshaun tapa tuoda teosta esille. "Tapa, jolla teos esitellään, on erittäin miellyttävä. En usko, että kyseessä on teoksen kannibalisointi", Lowry toteaa. Itse asiassa The Gulf War Chronicles -teoksen ilmestyttyä Google-teoshakuun, Lowry huomasi teoksensa myyntilukujen nousevan selvästi Barnes & Noble -indeksissä - myynti kasvoi 85 prosenttia ja myös pysyi huippulukemissa, ja tähän ei vaadittu Lowryltä mitään lisämarkkinointiponnistusta. Lowryn mukaan teoshaun myötä tullut näkyvyys on auttanut valtavasti. Lowry on tottunut markkinoimaan omia töitään. Teoksella on omat verkkosivut (www.gwchronicles.com), Lowry esiintyy puhujana erilaisissa tapahtumissa ja hän jatkaa tutkimus- ja kirjoitustyötään. "Teostesi myynti loppuu silloin, kun lopetat niiden myymisen," sanoo Lowry. Lowry on hyvin tyytyväinen siitä, että hakuja voidaan tehdä teosten sisällöstä ("kaikki, joita olen haastatellut, löytävät oman nimensä teoksesta ja kauppa on silloin varma"). Hän pitää myös siitä, että sivulla on useita eri tapoja ostaa teos.

Osittain sen takia, että Lowry on tehnyt paljon töitä markkinoidakseen teostaan, hän löysi agentin ja hänellä on jo sopimus toisesta teoksesta, jonka Berkley Publishing julkaisee alkuvuodesta 2006. Lisäksi Lowry on aloittanut kolmannen kirjan, joka käsittelee Irakissa palvelleita merijalkaväen sotilaita, ja sen nimi on U.S. Marine in Iraq – 2003. Teos tullaan julkaisemaan osana isobritannialaisen Osprey Publishing -kustantamon Warrior Series -sarjaa.

Sekä Berkley että Osprey ovat mukana Google-teoshakuohjelmassa, ja se sopii Lowrylle mainiosti. "Olen tyytyväinen siitä, että he ovat mukana Google-teoshaussa, sillä tiedän sen lisäävän teosteni myyntiä". "Kohta meillä on kaikki maailman tieto näppäimen painalluksen päässä, ja Google-teoshaulla tulee olemaan iso rooli tämän tiedon tuomisessa koteihimme ja työpaikoillemme."

 

©2011 Google - Etusivu - Tietoja Googlesta - Tietosuojakäytäntö