Tietoja Google-teoshausta
Esittely
Ajatuksia ja mielipiteitä
Yleisiä ohjeita

Yhteistyökumppaniohjelma
Kustantajille ja kirjailijoille
Liity nyt
Yhteistyökumppaniohjeita

Kirjastoyhteistyö
Esittely
Kirjastoyhteistyökumppanit
Kirjastonhoitajan ohje

Yhteistyökumppaneiden menestystarinoita

Crossway Books on saanut kirjoilleen huomattavaa näkyvyyttä Googlen teoshaun avulla
Crossway

Crossway Books sijaitsee Illinoisin Wheatonissa. Se on on kristillisen Good News Publishersin kirjaosasto. Good News on evankeliumikirjasten ja Raamatun English Standard-version kustantaja, ja sen luetteloon kuuluu yhteensä noin 400 kaunokirjallista teosta, tietokirjaa sekä lahja- ja lastenkirjaa. Crossway julkaisee vuosittain noin 60 uutta teosta. Good News/Crosswayn palveluksessa on 50 henkilöä.


"Googlen-teoshaku nostaa markkinointimme uudelle tasolle. Aiomme ehdottomasti ottaa mahdollisimman monta teostamme mukaan ohjelmaan."

Stephen Smith
Crosswayn verkkovastaava

Haaste

Ennen Crosswayn verkkomarkkinointi koostui Google AdWordsin avainsanamainonnasta®. Mainonnan ansiosta kustantamon sivustolle tuli kiinnostunutta liikennettä. Kun Google-teoshaku käynnistettiin lokakuussa 2004, Crosswayn toiminnanjohtaja huomasi, miten tärkeää on antaa asiakkaille mahdollisuus tehdä hakuja Crosswayn teosten koko sisällöstä. Teoshaku tarjosi uudenlaisen tavan saada julkaisuille näkyvyyttä ja lisätä internetsivuston liikennettä. "Ajattelimme, että Google-teoshaun avulla ihmiset löytävät tarjontamme paremmin", sanoo Crosswayn Web-vastaava Stephen Smith.

Ratkaisu

"Tavoitteenamme oli tarjota lukijoille ja mahdollisille lukijoille heti pääsy teostemme sisältöön, sanatasolle asti", sanoo Crosswayn varamarkkinointijohtaja Randy Jahns. "Uskomme että mahdollisuus selata teoksiamme parantaa myyntiä kaikkien kanavien kautta", hän lisää. "Googlen teoshaku tuo teokset sellaistenkin ihmisten saataville, jotka eivät muuten ehkä törmäisi niihin – koteihin, kirjastoihin ja työpaikoille kaikkialla maailmassa."

Tällä hetkellä yli 350 teosta Crosswayn yli 400 teoksen luettelosta on saatavilla Googlen teoshaussa. Crosswayn sivustossa jokaisen teoksen nimen kohdalta johtaa linkki kyseiseen teokseen Googlen teoshaussa. "Kuka tahansa voi heti selata kirjan tai tehdä siitä hakua nähdäkseen, onko se kiinnostava", sanoo Smith ja huomauttaa: "Sivuillamme olevasta ilmoituksesta näkyy myös, mitkä kirjamme löytyvät Googlen-teoshausta."

Osa Crosswayn kirjailijoista on erityisesti pyytänyt teostensa asettamista Google-teoshakuun. "Se tuo heille huomattavaa näkyvyyttä," sanoo Smith. Tämän kaiken lisäksi "Saamme lisäarvoa uutuusarvonsa menettäneille nimikkeillemme. Meillä on valtava määrä sisältöä, joka on vasta nyt saatavilla verkossa. Voimme kasvattaa aikaisemmin sijoitetun pääoman tuottoa."

Lisäksi aloittaminen oli hyvin helppoa: "Piti vain kerätä ISBN-numerot ja teokset ja lähettää ne ohjelmaan." Smith lisää, että "saimme asiakkailta kiitossähköpostia siitä, että he pääsevät tarkastemaan teostemme koko sisältöä. Tämä osoittaa, että kysyntää on olemassa, ja että ihmiset arvostavat mahdollisuutta selata teosta ennen ostopäätöstä."

Sijoitetun pääoman tuotosta Smith sanoo: "Ensisijainen valuuttamme Googlen-teoshaussa ei ole dollari – vaan näkyvyys." Hän lisää: "Google AdWords tuo liikennettä sivustollemme ja Googlen Teoshaku tuo teokset esiin." Smith sanoo, että laajemmassa mittakaavassa "Google-teoshaun ansiosta markkinointimme on noussut aivan uudelle tasolle. Aiomme ehdottomasti ottaa mahdollisimman monta teostamme mukaan ohjelmaan.”

Tietoja Google-teoshausta

Google-teoshaku antaa kustantajille mahdollisuuden mainostaa teoksiaan Googlessa. Google käy kustantajan nimikkeiden koko tekstin läpi, jotta käyttäjät löytävät teoksia, jotka vastaavat heidän hakemiaan aiheita. Kun käyttäjät napsauttavat teoshakutulosta, he siirtyvät Googlen isännöimälle verkkosivulle, jolla näkyy skannattu kuva teoksen kyseisestä sivusta. Jokaisella sivulla on myös useita "Osta" -linkkejä, joiden avulla käyttäjät voivat ostaa teoksen eri verkkokaupoista. Näillä sivuilla saattaa näkyä myös sisällön mukaan kohdistettuja AdWords-mainoksia. Kustantajille maksetaan osuus tuloista, jotka heidän sisältösivuillaan näytetyistä mainoksista saadaan.

©2011 Google - Etusivu - Tietoja Googlesta - Tietosuojakäytäntö