Tietoja Google-teoshausta
Esittely
Ajatuksia ja mielipiteitä
Yleisiä ohjeita

Yhteistyökumppaniohjelma
Kustantajille ja kirjailijoille
Liity nyt
Yhteistyökumppaniohjeita

Kirjastoyhteistyö
• Esittely
Kirjastoyhteistyökumppanit
Kirjastonhoitajan ohje

Googlen kirjastoprojekti – tehostettu luettelo maailman kirjoista

Toimimme yhteistyössä useiden merkittävien kirjastojen kanssa sisällyttääksemme näiden kokoelmat Google-teoshakuun. Näytämme käyttäjille luettelotietoja teoksista ja useissa tapauksissa myös katkelmia – virkkeitä, joissa käyttäjien hakutermit näkyvät asiayhteydessään.

Miltä Googlen kirjastoyhteistyöteos näyttää?
Kun napsautat Kirjastoyhteistyöohjelmassa olevan teoksen hakutulosta, näet teoksen perustiedot ja usein myös katkelmia – virkkeitä, joissa hakusanasi näkyvät asiayhteydessään. Jos teoksella ei ole tekijänoikeussuojaa, voit lukea koko teoksen halutessasi ja tallentaa sen omaan tietokoneeseesi. Kaikissa tapauksissa näkyviin tulee linkkejä, verkkokirjakauppoihin, joista voit ostaa teoksen ja kirjastoihin, josta voit lainata sen.

Koko teokset
Katkelmat
Esikatselu ei käytettävissä

Jos haluat nähdä lähikuvan näistä sivuista ja saada lisää tietoa Googlen teoshakutoiminnosta, katso kuvakaappaukset.

Mikä projektin tavoite on?
Kirjastoyhteistyöohjelman tavoite on yksinkertainen: helpottaa sopivien teosten löytämistä – erityisesti sellaisten teosten, joita ei muuten saisi käsiinsä, jos esimerkiksi painos on loppunut – kunnioittaen samalla kirjoittajien ja kustantajien tekijänoikeuksia. Perimmäinen tavoitteemme on luoda yhteistyössä kustantajien ja kirjastojen kanssa kaikista teoksista kaikilla kielillä kattava ja helppohakuinen virtuaaliluettelo, jonka avulla käyttäjät löytävät uusia teoksia ja kustantajat saavat uusia lukijoita.

©2011 Google - Etusivu - Tietoja Googlesta - Tietosuojakäytäntö